Boligorganisationer: Høje byggepriser risikerer at sætte alment nybyggeri i stå

Flere boligorganisationer i hovedstaden frygter, at de høje priser på håndværkere og materialer vil stå i vejen for opførelsen af almene boliger under det aktuelle rammebeløb. Boligministeren deler bekymringen, men vil ikke give tilladelse til dyrere almene boliger. 

"Man skal huske, at en ugennemtænkt forøgelse af maksimumbeløbet vil betyde, at de almene boliger bliver dyrere at bo i," siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S). 
"Man skal huske, at en ugennemtænkt forøgelse af maksimumbeløbet vil betyde, at de almene boliger bliver dyrere at bo i," siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S).  Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen Søren Dahl

Det vækker kritik fra den almene boligsektor, at regeringen i forbindelse med aftalen om næste års finanslov ikke har hævet det maksimale rammebeløb, som almene boligorganisationer skal holde sig under, når de bygger nyt.

Loftet risikerer nemlig at stå i vejen for opførelsen af de almene boliger, som regeringen ellers så gerne vil have, fordi byggeomkostningerne aktuelt er enormt høje, lyder bekymringen fra både BL og to af Københavns store almene boligorganisationer, KAB og fsb.