DF kræver undersøgelse af svindelsag behandlet i Borgerrepræsentationen

REGNSKABSROD: Kommunens eksterne revisionsselskab skal have en mere central rolle i undersøgelsen af svindelsagen, og teknik- og miljøborgmesteren bør erklære sig inhabil, mener Dansk Folkeparti. Borgmesteren afviser.

Finn Rudaizky (DF) mener, at teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og hendes direktion er "fedtet ind i sagen" og bør trække sig fra behandlingen af den.
Finn Rudaizky (DF) mener, at teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og hendes direktion er "fedtet ind i sagen" og bør trække sig fra behandlingen af den.Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Indtil videre har jeg ikke hørt Intern Revision sige, at vi burde have regnet ud, at denne type svig foregik.

Ninna Hedeager Olsen (EL)
Teknik- og miljøborgmester

Sagen om regnskabsfusk i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning kommer nu på dagsordenen til næste møde i Borgerrepræsentationen.

Det er konsekvensen af, at Dansk Folkepartis medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Finn Rudaizky, mandag standsede sagen i udvalget. På mødet skulle Teknik- og Miljøudvalget ellers have nikket til, at forløbet bliver undersøgt af kommunens uafhængige Intern Revision.

Det var næste skridt i sagen, hvor fiktive projekter og et underskud på op imod 50 millioner kroner, har fået alarmklokkerne til at ringe hos teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00