Københavnere skal ikke forvente ekstra flødeskum: Hæstorp varsler stramme budgetforhandlinger

Rekordhøje bundne udgifter betyder, at der ikke bliver plads til de store overraskelser i næste års budget for Københavns Kommune. Og meget er på forhånd klappet af i den principaftale, der er indgået uden om Enhedslisten. Altinget har talt med overborgmester Sophie Hæstorp Andersen forud for forhandlinger om budgettet for 2024 og 2025.

Budgetaftaler i Københavns Kommune bliver normalt forhandlet for ét år ad gangen, men i år er Socialdemokratiet og seks andre partier blevet enige om at lave en flerårig aftale.
Budgetaftaler i Københavns Kommune bliver normalt forhandlet for ét år ad gangen, men i år er Socialdemokratiet og seks andre partier blevet enige om at lave en flerårig aftale.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Én milliard i underskud.

Det er udgangspunktet, politikerne i Borgerrepræsentationen har at arbejde ud fra, når de skal i gang med budgetforhandlingerne for 2024 og 2025.

Vi står over for historisk mange bundne udgifter - særligt til velfærden, socialområdet og børneområdet.

Sophie Hæstorp Andersen
Overborgmester (S)

Sådan lyder meldingen fra den socialdemokratiske overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, op til det første møde om budgetforhandlingerne i Københavns Kommune.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00