Opsamling på temadebat: Sådan vil aktører løse pædagogmanglen i København

TEMADEBAT: Altingets debat om pædagogmanglen i København er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Politikere og interessenter har i en temadebat givet bud på, hvordan de vil løse Københavns pædagogmanglen. "Alle håndtag skal i brug," skrev børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).
Politikere og interessenter har i en temadebat givet bud på, hvordan de vil løse Københavns pædagogmanglen. "Alle håndtag skal i brug," skrev børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Fokus på at finde flere pædagoger er blevet aktualiseret af, at et flertal i Folketinget sidste år aftalte at rykke minimumsnormeringerne frem til 2024, og at arbejdsmarkedsparterne i det nye år skal forhandle om overenskomster. 

Men pædagogerne mangler i København. Det har ført til, at seks kommuner, heriblandt København, og Københavns Professionshøjskole er gået sammen om en ny merituddannelse, som på to et halvt år skal omskole akademikere til pædagoger. 

Altinget gav ordet til politikere, interessenter og eksperter, som i en temadebat kom med bud på, hvordan København fik løst manglen på pædagoger.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00