Rådhuspolitikere vil have svar: Vi skal være sikre på, at de høje herbergspriser også går til de hjemløse

Der skal klarhed over sagen, hvor Københavns Kommune mistænkes for ulovligt at bruge millioner af kroner, der skulle være gået til herberger, til at lønne egne ansatte. Sådan lyder det fra Konservative og SF, efter en ny arbejdsmiljøsag er dukket op.

I de samme måneder, som Arbejdstilsynet kritiserede arbejdsmiljøet på herberget, skrev Socialtilsynet i et notat, at der på Cafe Klare var "få medarbejderressourcer. Særligt set i forhold til den takst, der gennem flere år er fastsat i samarbejdet med driftsoverenskomsten med Københavns Kommune".
I de samme måneder, som Arbejdstilsynet kritiserede arbejdsmiljøet på herberget, skrev Socialtilsynet i et notat, at der på Cafe Klare var "få medarbejderressourcer. Særligt set i forhold til den takst, der gennem flere år er fastsat i samarbejdet med driftsoverenskomsten med Københavns Kommune".Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Kasper FrandsenSøren Dahl

Ansatte på herberger skal ikke udsættes for betydelig fare, fordi de alt for ofte er alene med beboere, der kan være voldelige og psykotiske.

Og da slet ikke når det sker på et herberg, der tager en af landets højeste døgntakster.

Sådan lyder det fra SF og Konservative på Rådhuset i Københavns Kommune.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00