Debat

S-ordfører i København: Altingets historier om Hæstorp er som en thriller af Niels Krause-Kjær

Altinget er i selvsving over løse rygter og anonyme kilder. Det er muligvis underholdende, men også en udlægning langt fra virkeligheden på rådhusets gange, skriver Laura Rosenvinge (S).

Hos os bestemmer baglandet, og der er opbakning i København til Sophie Hæstorp, skriver politisk ordfører for Socialdemokratiet i København Laura Rosenvinge. 
Hos os bestemmer baglandet, og der er opbakning i København til Sophie Hæstorp, skriver politisk ordfører for Socialdemokratiet i København Laura Rosenvinge. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Laura Rosenvinge
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Når man de seneste dage har fulgt Altingets dækning fra Københavns Rådhus, så får man let indtryk af, at det hele går op i interne kampe og splid. Ja, det er faktisk næsten som at læse de politiske thrillere af Niels Krause-Kjær om journalisten Ulrik Torp, der afdækker skyggesiderne af magtens korridorer.

Men ligesom i Krauses politiske thrillere, så er der også i Altingets dækning tale om overvejende fiktion. Underholdende fiktion, bevares, men stadig en udlægning langt fra virkeligheden på rådhusets gange.

Læs også

Som med alle gode historier, er der blevet bygget videre på fiktionen. I Altinget har har Ekstra Bladets tidligere chefredaktør, Poul Madsen, og tidligere EL-profil Pernille Skipper, der er nyudklækket politisk kommentator for TV 2 News, meldt sig ind i koret. Her synger de med på sangen om, at Socialdemokratiet og overborgmester Sophie Hæstorp-Andersen ikke har leveret ét eneste politiske resultat. Men det er løgn.

Der er med andre ord sket en lemmingeeffekt, og derfor vil jeg her give tre konkrete eksempler på markante socialdemokratiske resultater.

Kære Altinget, stop jeres fiktion og skriv om virkeligheden i stedet

Laura Rosenvinge (S)
Politisk ordfører og medlem af Borgerrepræsentationen, København

Bredt flertal bag aftale om ny metro

Enhedslisten tør ikke sige højt, at de ønsker mere metro, fordi de vitterligt ikke har svar på, hvor den jord, der kommer fra byggeriet, skal hen.

Imens har Socialdemokratiet med de andre partier bag Lynetteholmen sat planerne om endnu mere metro i gang med den nye metrolinje 5. Derudover har vi i Socialdemokratiet givet håndslag på, at der nu faktisk skal sættes undersøgelser i værk for, hvordan vi finder finansiering og placering til metro ud til de sidste bydele, der mangler, herunder Brønshøj.

Metroen er rykket fra skåltaler til virkelighed. Hvis der er noget resultat, hvor der er streg under Socialdemokratiet, så er det metro.

Læs også

Borgerinddragelse på helt nye måder

Da Sophie Hæstorp-Andersen trådte til som overborgmester, gjorde hun én ting klart: Københavnerne skal inddrages i beslutninger i langt højere grad end før.

Andre storbyer som Paris, Barcelona og Frankfurt er mile foran os, når det kommer til moderne borgerinddragelse. Inddragelse, hvor man sørger for, at det ikke er de sædvanlige, der altid møder op, som kommer til orde.

Vi er i gang med at sikre os inddragelse, hvor alle typer af københavnere bliver en del af samtalen. Det kan Sophie godt klappe sig selv på skulderen over – og endnu mere over at 1000 københavnere har søgt om at blive en del af vores nye Københavnerting. Her skal omkring 40 københavnere af alle slags komme med anbefalinger til Borgerrepræsentationen.

Anonyme kilder og en lemmingeeffekt i presse- og kommentatorkøbing kan heldigvis ikke vælte en overborgmester

Laura Rosenvinge (S)
Politisk ordfører og medlem af Borgerrepræsentationen, København

Afgørende boligaftale med staten

Men ikke nok med det, så har vi sat et fuldstændig markant københavneraftryk i den boligaftale, vi lavet med staten.

Vores altoverskyggende mål med arbejdet på rådhuset er at skabe en blandet by med boliger til alle. Det var Sophie, der i sommer præsenterede en historisk boligaftale, der giver os lov til at bygge intet mindre end 40 procent almene boliger i de nye byområder.

Det er noget, der skaber grobund for, at vi i fremtiden virkelig kan blive en blandet ny. Derudover er vi sammen med Venstre, SF og Radikale kommet med et udspil om, at vi skal stille krav i lokalplaner til flere ejerboliger for at stoppe væksten af private udlejningsboliger.

Læs også

Drop fiktionen, Altinget

Så mens Altinget er i selvsving over løse rygter og anonyme kilder, er vi i fuld gang med at finde løsninger på de udfordringer, København står overfor.

I sidste uge var overborgmesteren sågar ude at sige, at vi skal lukke Pusherstreet – bakket op af justitsminister Peter Hummelgaard. Det er en ret markant udmelding, som jeg er sikker på, at rigtig mange københavnere var glade for at høre. Men her mente Altinget åbenbart, at løse rygter og anonyme kilder var vigtigere at fortælle om.

Anonyme kilder og en lemmingeeffekt i presse- og kommentatorkøbing kan heldigvis ikke vælte en overborgmester. Hos os bestemmer baglandet, og der er opbakning i København til Sophie Hæstorp.

Så kære Altinget, stop jeres fiktion og skriv om virkeligheden i stedet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

Laura Rosenvinge

Medlem af Borgerrepræsentationen (S), Københavns Kommune, politisk ordfører og socialordfører, Socialdemokratiet i København, politisk konsulent, DUF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2020)

0:000:00