Om  
Pelle Dragsted
Thyge Enevoldsen

Stemmesluger i Enhedslisten trækker sig fra kommunalbestyrelsen på Frederiksberg

Pelle Dragsted trækker sig som medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, efter han er blevet valgt til Folketinget for Enhedslisten. 

Pelle Dragsteds afløser bliver Thyge Enevoldsen, som har 25 års erfaring fra kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune.
Pelle Dragsteds afløser bliver Thyge Enevoldsen, som har 25 års erfaring fra kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Simon Solkær Lassen

Pelle Dragsted blev stemt ind i Folketinget tirsdag med 14129 personlige stemmer i Københavns Storkreds. Han blev dermed den Enhedslisten-kandidat med flest personlige stemmer ved Folketingsvalget. 

Men det kommer med en pris, for Pelle Dragsted har trukket sig fra kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune, hvor han blev valgt ind i november med næstflest stemmer i kommunen. Beslutningen blev dog taget allerede dengang. 

Pelle Dragsted udtalte i forbindelse med Kommunalvalget i 2021, at han ville trække sig, hvis han blev valgt til Folketinget.

"Derfor har jeg også sagt meget klart, at hvis jeg ender med at blive valgt til Folketinget i den periode, jeg sad i kommunalbestyrelsen, ville jeg være nødt til at trække mig derfra, sagde Pelle Dragsted i april sidste år til Berlingske".

"Jeg siger det helt åbent, for så kan folk selv tage stilling til, om de synes, det giver mening at stemme på mig alligevel, tilføjede han."

Hans afløser bliver Thyge Enevoldsen, som har 25 års erfaring fra kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune for Enhedslisten, hvor han sad fra 1997 til 1. januar 2022.

Den 70-årige Enhedslisten-veteran ser frem til at overtage pladsen, efter det konservative overtag faldt ved valget i 2021. Der havde ellers været en konservativ borgmester i kommunen i mere end 110 år. 

"Den politiske magt er skiftet på Frederiksberg, så jeg har mere end mod på at genoptage arbejdet i kommunalbestyrelsen," siger Thyge Enevoldsen til TV 2 Lorry. 

Pelle Dragsteds udvalgsposter som rådmand og formand for Klima-, Plan- og Boligudvalget skal fordeles internt i partiet. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pelle Dragsted

Politisk ordfører, MF (EL)
BA i historie (Københavns Uni. 2001), master i retorik og formidling (Aarhus Uni. 2016)

Thyge Enevoldsen

Medlem af magistratet (EL), Frederiksberg Kommune

0:000:00