V-borgmester i København vil fjerne samtaler og tilbud til ledige

Venstre har fået hård kritik for sit udspil om at nedlægge jobcentrene og spare tre milliarder på beskæftigelsesindsatsen uden at pege på hvordan. Nu kommer partiets beskæftigelsesborgmester i København med sit bud.

Jens-Kristian Lütken (V) overtog beskæftigelsesborgmesterposten i København tidligere i år, da Cecilia Lonning-Skovgaard trak sig efter massiv kritik. Nu peger han på, hvordan man kan skære i aktivering til ledige og på den måde finde besparelser for tre milliarder, som hans parti går til valg på.
Jens-Kristian Lütken (V) overtog beskæftigelsesborgmesterposten i København tidligere i år, da Cecilia Lonning-Skovgaard trak sig efter massiv kritik. Nu peger han på, hvordan man kan skære i aktivering til ledige og på den måde finde besparelser for tre milliarder, som hans parti går til valg på.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Færre samtaler med ledige, færre tilbud om opkvalificering og færre kommunale sagsbehandlere.

Sådan lyder nogle af forslagene fra Københavns beskæftigelsesborgmester fra Venstre, Jens Kristian Lütken til, hvordan man kan spare 3 milliarder kroner på beskæftigelsesområdet, som hans parti går til valg på.

”Hvis vi ændrer loven, så der ikke er krav om samtaler og lader de ledige selv vælge, om de vil bruge kommunen eller en organisation eller virksomhed til at hjælpe dem i job, tror jeg, at der penge at hente,” siger han og forklarer, at det skal gælde for alle typer af ledige.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00