4 ud af 10 medlemmer af det nye folketing har lokalpolitisk erfaring

Med undtagelse af et enkelt parti vil mere end hvert fjerde medlem af de politiske grupper i det kommende folketing have erfaring fra det kommunale Danmark. I enkelte partier gælder det over halvdelen af de valgte. Og så har fem MF’ere været borgmestre.

Hos Moderaterne har både partileder Lars Løkke Rasmussen en (omend fjern) fortid i lokalpolitik, det samme gælder Henrik Frandsen (tv.), der i 2021 blev vraget af Venstre til at fortsætte som borgmester i Tønder og Jakob Engel-Schmidt (midten), som nåede at blive valg til byrådet i Lyngby-Taarbæk, inden han måtte stoppe i 2017 i både Folketinget og lokalpolitik efter en dom.
Hos Moderaterne har både partileder Lars Løkke Rasmussen en (omend fjern) fortid i lokalpolitik, det samme gælder Henrik Frandsen (tv.), der i 2021 blev vraget af Venstre til at fortsætte som borgmester i Tønder og Jakob Engel-Schmidt (midten), som nåede at blive valg til byrådet i Lyngby-Taarbæk, inden han måtte stoppe i 2017 i både Folketinget og lokalpolitik efter en dom.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Erfaringer fra lokalpolitik bliver ikke en mangelvare på Christiansborg de kommende år.

Med det nye folketing, som vælgerne sammensatte tirsdag, så har 70 af de 175 danskvalgte folketingsmedlemmer politisk erfaring fra en kommunalbestyrelse. Det svarer til 40 procent af de danske MF’ere.

Det viser Altingets gennemgang af de valgte folketingsmedlemmer.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00