Amnesty vil have FIFA til at betale erstatning til migrantarbejdere - DBU tøver med at bakke op

Amnesty opfordrer nu FIFA til at betale 440 millioner kroner i erstatning til Qatars migrantarbejdere et halvt år før VM-slutrunden. DBU støtter, at migrantarbejdere skal kunne få erstatning, men ved ikke, hvem der skal betale.

Amnesty har i et brev til FIFA-general Gianni Infantino opfordret det internatiionale fodboldforbund til at betale erstatning til Qatars migrantarbejdere. 
Amnesty har i et brev til FIFA-general Gianni Infantino opfordret det internatiionale fodboldforbund til at betale erstatning til Qatars migrantarbejdere.  Foto: Ritzau/Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Efter i årevis at have dokumenteret systematiske overgreb på Qatars migrantarbejdere vil Amnesty nu have FIFA til at punge ud. Det sker et halvt år før den kommende VM-slutrunde i fodbold.

"FIFA har masser af penge, og vi kan se i deres regnskaber, de kommer til at tjene seks milliarder på den kommende VM-slutrunde. Vi mener, det er på sin plads, at FIFA kompenserer de mange migrantarbejdere ved at betale erstatning," siger Annette Stubkjær Rimmer, der er politisk rådgiver i Amnesty.