Har Socialdemokratiet droppet klimamål for offentlige indkøb? ”Det opfatter jeg allerede som besvaret”

SVM-regeringen vil sænke klimaaftrykket af de offentlige indkøb. Men Socialdemokratiet vil hverken sige ja eller nej til om tidligere ambition, om et klimamål på indkøbene fortsat er partiets politik.

Ifølge Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht mangler der bedre data for klimaaftrykket af de offentlige indkøb, inden der eventuelt vil kunne tages stilling til reduktioner.<br>
Ifølge Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht mangler der bedre data for klimaaftrykket af de offentlige indkøb, inden der eventuelt vil kunne tages stilling til reduktioner.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Altinget har over de seneste uger forsøgt at afklare, om reduktionsmålet fra S-regeringens strategi for grønne indkøb er endegyldigt opgivet.

Finansministeriet har i første omgang henvist til Økonomistyrelsen, der henviser til regeringsgrundlaget. Her fremgår det, at regeringen har en ”klar ambition” om at nedbringe klimaaftrykket fra de offentlige indkøb.

Og at man i den sammenhæng vil ”undersøge konsekvensen af” at opsætte et mål for CO2-aftrykket for det danske forbrug, ”som det offentlige indkøb er en del af”.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00