14 af 50 ansøgere om særtilskud peger på skæv udligning som hovedårsag

Trods forrige års udligningsreform oplever en række kommuner fortsat, at skævheder i ordningen giver et ekstraordinært økonomisk pres. Det er i hvert fald et bærende argument fra et stort antal ansøger til årets særtilskudspulje.

Lolland Kommunes borgmester, Tonni Hansen (SF) kæmper for at overbevise indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen om, at netop hans kommune har brug for et stort ekstra millionbeløb, fordi hans kommune ikke kompenseres tilstrækkeligt gennem den kommunale udligningsordning.
Lolland Kommunes borgmester, Tonni Hansen (SF) kæmper for at overbevise indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen om, at netop hans kommune har brug for et stort ekstra millionbeløb, fordi hans kommune ikke kompenseres tilstrækkeligt gennem den kommunale udligningsordning.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Flere ældre og børn, stigende pres på det specialiserede socialområde og en skæv kommunal udligningsordning.

Det er blandt de gennemgående hovedargumenter fra de 50 kommuner, som har søgt årets særtilskudspulje til ’vanskeligt stillede kommuner’.

At rundt regnet hver anden kommune skulle være særligt økonomisk udfordret kommer indenrigsminister Christian Rabjerg Madsen (S) forventeligt til at forholde sig afvisende til.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00