Om  
Thomas Kastrup-Larsen
Flemming Møller Mortensen
Lasse Frimand Jensen

Aalborgs fratrædende og omstridte borgmester lander direktørstilling i uddannelsessektoren

Thomas Kastrup-Larsen, der i marts meddelte, at han trækker sig endegyldigt ud af lokalpolitik, bliver direktør for de erhvervsrettede uddannelser på den nordjyske professionshøjskole UCN.  

Aalborgs fratrædende borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der her ses i gang med at uddele roser med statsminister Mette Frederiksen (S), bliver 1.juni ny direktør på Professionshøjskolen UCN. 
Aalborgs fratrædende borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der her ses i gang med at uddele roser med statsminister Mette Frederiksen (S), bliver 1.juni ny direktør på Professionshøjskolen UCN. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Den omstridte socialdemokratiske borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, der i marts meddelte, at han fratræder borgmesterposten og byrådet i august, har fået sin fremtid uden for den lokalpolitiske verden på plads. 

Fra 1. juni bliver han ny direktør for det erhvervsrettede uddannelsesområde på Professionshøjskolen UCN i sin nordjyske hjemstavn. 

Det oplyses af en pressemeddelelse. 

"Efter mange år i politik har jeg følt, at jeg stod ved en korsvej, og samtidig har mit hjerte altid banket for uddannelse, udvikling og innovation. Derfor var beslutningen egentlig ikke så svær," udtaler den fratrædende borgmester i forbindelse med sit karriereskifte. 

Det bliver en nyoprettet direktørstilling, som Thomas Kastrup-Larsen træder ind i. Ambitionen er, at han skal styrke relationerne mellem professionshøjskolen og det nordjyske erhvervsliv. 30 forskellige uddannelser lægges ind under hans ansvarsportefølje. 

Kamp om borgmesterposten 

Thomas Kastrup-Larsen, der i januar blev sygemeldt med stress, begrundede i marts sit forestående stop i lokalpolitik med et ønske om "at prøve noget nyt i mit arbejdsliv, inden det går på hæld". 

I februar blev økonomiudvalget i kommunen enige om at rette en kritik mod Kastrup-Larsen. Baggrunden var, at han i 2016 havde bevilliget 100.000 kroner til ejendomsselskabet 2E Group i forbindelse med et møde med selskabets direktør. 

Siden Kastrup-Larsens sygemelding har viceborgmester Helle Frederiksen (S) stået ved roret i det nordjyske flagskib af en kommune. 

Der er to tilbageværende kandidater til borgmesterposten efter, at byrådsmedlem Lisbeth Lauridsen (S) trak sit kandidatur. Byrådsmedlem og formand for den socialdemokratiske gruppe Lasse Frimand (S) samt MF'er og tidligere udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) er de to herrer, der dyster om borgmesterkæden. 

I forbindelse med udmeldingen om Kastrup-Larsens fratræden meddelte Socialdemokratiet i Aalborg, at planen var at have en ny spidskandidat klar inden sommerferien. 

Igennem knap ni år har Thomas Kastrup-Larsen været at finde som borgmester i Aalborg.  

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Kastrup-Larsen

Direktør for Professionshøjskolen UCN Erhverv, fhv. borgmester (S), Aalborg Kommune
cand.scient.adm. (Aalborg Uni. 1999)

Flemming Møller Mortensen

MF (S), klosterforstander, Aalborg Kloster fhv. minister for udviklingssamarbejde og for nordisk samarbejde
Sygeplejerske (Sygeplejeskolen i Aalborg 1988), salgsuddannet (AstraZeneca 2004)

Lasse Frimand Jensen

Borgmester (S), Aalborg Kommune, formand, KKR Nordjylland
master i udvikling og internationale relationer (2011)

0:000:00