Aarhus-rådmand vil hellere udvide veje end bygge mere letbane

MOBILITET: En investering for milliarder er ifølge Aarhus Kommunes rådmand for miljø og teknik, Bünyamin Simsek (V), nødvendig for at bremse trængslen i byen. Han vil lægge det lokale flertals letbaneplaner i graven, hvis han kan.

Venstre støtter ikke længere etablering af letbane i Aarhus. Kommunens rådmand for teknik og miljø, Bünyamin Simsek, vil hellere investere i vejene.
Venstre støtter ikke længere etablering af letbane i Aarhus. Kommunens rådmand for teknik og miljø, Bünyamin Simsek, vil hellere investere i vejene.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Rådmandens prioritering er helt skæv. Skal vi løse trængslen og det endnu større problem med klima, så skal den kollektive transport løftes.

Anders Winnerskjold (S)
Politisk ordfører i Aarhus byråd

Mens regeringen lægger an til finanslovsforhandlinger, så gør de lokale folkevalgte i Aarhus Kommune klar til at lægge arm om næste års budget.

Både på Christiansborg og i Aarhus byråd vil investeringer i fremtidens infrastruktur være en del af forhandlingerne.

Regeringen vil have i baghovedet, at der inden længe skal forhandles en ny stor investeringsplan på plads, mens der i Aarhus netop er lagt en plan på bordet for asfalt og kollektiv trafik for et tocifret milliardbeløb.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00