Ammitzbøll-Bille afviser at se på ghettomilliard og udligning samlet

OMFORDELING: Regeringen erkender, at en ny integrationsbonus vil skabe forskydninger i kommunernes økonomi. Alligevel afviser minister at gøre puljen til en del af forhandlingerne om udligningsordningen.

Økonomi- og inderigsministeren mener, at regeringens forslag om et nyt resultattilskud til kommunernes integrationsindsat og den kommunale udligning er to uafhængige ting.
Økonomi- og inderigsministeren mener, at regeringens forslag om et nyt resultattilskud til kommunernes integrationsindsat og den kommunale udligning er to uafhængige ting.Foto: /ritzau/Liselotte Sabroe
Kim Rosenkilde

Regeringen vil på den ene side løse store spørgsmål om fordelingen af finansieringen i den kommunale økonomi med en justering af udligningsordningen.

Men samtidig arbejder regeringen med en ny stor integrationspulje i sin såkaldte ghettoplan, som vil skabe nye forskydninger i kommunernes økonomi.

Og selv om flere borgmestre ser de to ting som to sider af samme sag, så mener økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), at de to ting skal håndteres særskilt.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00