Anna Mees formand går - selv bliver hun

BRYLLUPSSAG: Lokalformand for Radikale Venstre i København trækker sig med hårde anklager mod Anna Mee Allerslev (R). Tidligere udvalgsformand bakker op. Allerslev fortsætter som spidskandidat, fastslår hun.

Formand for Radikale i København Bo Nissen Knudsen oplyser nu på Facebook, at han trækker sig med øjeblikkelig virkning som formand for Hovedstadens Radikale Venstre. Det skriver Politiken.

Det, der startede med en BT-historie om en bryllupsreception med gratis leje af lokaler, har dermed udviklet sig til en sag med konkrete politiske konsekvenser for beskæftigelses- og integrationsborgmester og Radikales spidskandidat i København Anna Mee Allerslev.

Det er ”ikke muligt for mig at stå inde for at vores spidskandidat, midt i stormvejret, har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange,” skriver Bo Nissen Knudsen.

Mangel på ydmyghed
Det har ikke været muligt at få uddybet kritikken fra Bo Nissen Knudsen.

Men et andet partimedlem og tidligere formand for de radikales kampagneudvalg i hovedstaden, Rasmus Pontoppidan, skriver på Facebook, at han bakker den afgående formand op:

"For omtrent en måneds tid siden trak jeg mig som formand for Kampagneudvalget i Hovedstadens RV. Der var en del personlige grunde, som kunne være nok så gode, men den altovervejende grund var samarbejdet med spidskandidaten og den politiske kultur som spredtes omkring hende til andre kandidater, som nu har fået endnu en formand til at trække sig. Personligt oplevede jeg ukonstruktiv kritik, som altid kom på bagkant; en mangel på ydmyghed, og en katastrofal mangel på værdsættelse af de frivillige, som udgør rygradden i alle kampagner," skriver Rasmus Pontoppidan.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ked af at Bo trækker sig
Anna Mee Allerslev blev gift i august og lånte i den forbindelse Københavns Rådhushal til at afholde sin bryllupsreception. Med forvaltningens tilladelse lånte hun lokalerne gratis, men har siden valgt at betale de 65.000 kroner, som det ville have kostet andre at leje rådhuset.  

I en kommentar til Ritzau siger hun tirsdag aften, at hun ikke trækker sig som spidskandidat til kommunalvalget:

»Medlemmer har peget på mig som deres spidskandidat. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan, for at komme til at snakke politik og føre radikale visioner ud i livet," siger Anna Mee Allerslev.

Hun er ked af, at Bo Nissen Knudsen har valgt at trække sig som formand.

»Jeg har kendt Bo i rigtig mange år. Vi har kendt hinanden, lige fra vi begge begyndte i politik. Han har hjulpet mig med min allerførste kampagne," siger Anna Mee Allerslev.

»Vi har også tidligere haft et rigtig godt samarbejde. Dengang han var næstformand, samarbejdede vi også rigtig godt. Jeg ville lyve, hvis jeg ikke anerkendte, at der har været noget turbulens og nogle konflikter her«.

Østergaard: Det kunne være gjort anderledes
Tidligere i dag udtalte partiformand Morten Østergaard (R) sig for første gang til pressen om sagen, som han hidtil kun har kommenteret via sociale medier.

”Jeg er enig med Anna i, at der er mange ting, som man kunne have gjort anderledes,” sagde Østergaard til flere medier.

Da historien kom frem i september, skrev han ellers på Facebook: ”Som altid har du styr på det hele, Anna. BT kan rende og hoppe, kan de.”

Det kalder han i dag ”en frisk bemærkning”, selvom han fastholder, at reglerne er blevet overholdt.

 

 

Forrige artikel S-borgmester: Der er brug for ro på i Fredericia S-borgmester: Der er brug for ro på i Fredericia Næste artikel Affaldsreformen, der blev væk Affaldsreformen, der blev væk