“Han fører borgerne bag lyset”: Borgmester kritiseres for sin Nordic Waste-redegørelse

Advokaterne, der redegjorde for Randers Kommunes ansvar for miljøskandalen i Ølst, havde langtfra så frie hænder, som borgmester Torben Hansen påstod. Det mener kommunalforsker, der kalder redegørelsen for “politisk bestillingsarbejde”.

Randers Kommunes faste eksperter i miljøret fik en halv million kroner for at redegøre for kommunens ansvar i Nordic Waste-skandalen. “Borgmesteren fremstiller sin undersøgelse, som om den er uvildig og kommer med en objektiv sandhed,” siger kommunalforsker Roger Buch.<br>&nbsp;&nbsp;
Randers Kommunes faste eksperter i miljøret fik en halv million kroner for at redegøre for kommunens ansvar i Nordic Waste-skandalen. “Borgmesteren fremstiller sin undersøgelse, som om den er uvildig og kommer med en objektiv sandhed,” siger kommunalforsker Roger Buch.
  
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Det var politisk bestillingsarbejde, da Torben Hansen (S) beordrede kommunens faste miljøadvokater til at redegøre for Randers-borgmesterens og kommunens ansvar i Nordic Waste-skandalen.

Det mener Roger Buch, der er kommunalforsker ved DMJX.

“Borgmesteren fremstiller sin undersøgelse, som om den er uvildig og kommer med en objektiv sandhed,” siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024