Borgmestre afviser økonomiaftale med omprioritering

RUNDSPØRGE: En lang række borgmestre vil have KL til at afvise en økonomiaftale med regeringen, hvis ikke omprioriteringsbidraget opgives. Det er tid til at trække en streg i sandet for det kommunale selvstyre, lyder det.

Sønderborgs borgmestre Erik Lauritzen (S) hører til blandt dem, der ikke var tilfreds med KL's håndtering af sidste års økonomiforhandlinger, hvor omprioriteringsbidraget blev introduceret. I år skal tonens skærpes.
Sønderborgs borgmestre Erik Lauritzen (S) hører til blandt dem, der ikke var tilfreds med KL's håndtering af sidste års økonomiforhandlinger, hvor omprioriteringsbidraget blev introduceret. I år skal tonens skærpes.Foto: Claus Fisker/Scanpix
Kim Rosenkilde

Regeringen er jo ved at mane sig op i et hjørne, hvor det bliver meget svært at opgive omprioriteringsbidraget uden at tabe ansigt.

Joy Mogensen (S)
Borgmester i Roskilde Kommune

Vil finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) lande en aftale om næste års økonomi med KL, så må han først tage sit omprioriteringsbidrag helt af bordet.

Det er meldingen fra en række borgmestre, der på tværs af partiskel og geografi mener, at KL helt skal afvise en økonomiaftale, hvor omprioriteringsbidraget indgår.

En af dem er Erik Lauritzen (S) fra Sønderborg. Han mener, at det er tid til at trække en streg i sandet.

Dokumentation

Om rundspørgen

Altinget har gennemført rundspørgen som et spørgeskema på nettet, der er sendt ud til alle landets borgmestre i perioden 3. til 7. marts.

49 har svaret, hvilket svarer til hver anden af landets borgmestre. Se fordelingen på partifarve i artiklen.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00