Borgmestre frygter besparelser på musikskoler: Risikerer at svække talentudviklingen uden for de store byer

Det haster med at finde en økonomisk løsning for MGK-centrene, hvis man vil undgå at svække talentudviklingen af unge musikere uden uden for de store byer. Sådan lyder advarslen fra otte borgmestre, som håber at få kulturministeren på banen.

Køges borgmester Marie Stærke (S) har sammen med syv andre borgmestre sendt et brev til kulturministeren med en opfordring om fortsat at holde hånden under MGK-centre uden for de største byer.
Køges borgmester Marie Stærke (S) har sammen med syv andre borgmestre sendt et brev til kulturministeren med en opfordring om fortsat at holde hånden under MGK-centre uden for de største byer.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fra næste år er der udsigt til markante besparelser på de musikalske grundkurser (MGK) uden for de store byer, hvis ikke der snart findes en langvarig økonomisk løsning på Christiansborg.

MGK er er for mange musikere et springbræt til musikuddannelserne på landets konservatorier. Bliver besparelserne en en realitet, vil det svække talentudviklingen af unge musikere, og i yderste konsekvens risikerer man at tabe talenter.

Sådan lyder det fra borgmestrene i Esbjerg, Sønderborg, Herning, Skive, Viborg, Holstebro, Kolding og Køge. I 2021 blev de pågældende kommuners MGK-centre ramt af en omfordeling af penge hos Statens Kunstfond.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00