Borgmestre revser minister for angreb på ansøgere om ’fattighjælp’

PULJER: Flere borgmestre er vrede over beskyldninger fra økonomi- og indenrigsministeren om, at kommuner uden et reelt behov søger om særtilskud. Ministeren holder fast i kritikken.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) mener ikke, at det kan passe, at over halvdelen af landets kommuner er særligt vanskeligt stillede. Og det må de selv vide.
Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) mener ikke, at det kan passe, at over halvdelen af landets kommuner er særligt vanskeligt stillede. Og det må de selv vide.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at mere end hver anden kommune er vanskeligt stillet. Så jeg står ved det, jeg har sagt om, at nogle kommuner tænker ’går den, så går den’, når de søger.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA)
Økonomi- og indenrigsminister

Det er uden for skiven, at økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) beskylder kommuner for at søge om tilskud til vanskeligt stillede kommuner uden reelt at have behov for det.

Det mener flere borgmestre, som føler sig truffet af, at ministeren for nyligt udtalte, at der er kommuner, der søger de særlige puljer ud fra devisen ’går den, så går den’.

Ministerens kritik bundede i, at en del af ansøgerne har solide opsparinger på bankbogen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00