Central konklusion i ministers handicapundersøgelse får kritik: “Hvis jeg blev spurgt af politiet, om jeg laver ulovligheder, så ville jeg nok også svare nej”

Trods en 1.700 siders evaluering har regeringen ikke fundet tegn på usaglige økonomiske hensyn i kommunernes håndtering af social- og handicapsager. Men konklusionen hviler ikke bare på et tyndt grundlag, kommunernes praksis er reelt ikke blevet undersøgt, lyder kritikken fra eksperter og organisationer.

Regeringen har fået udarbejdet en omfattende evaluering af det specialiserede socialområde. Men konklusion om kommunernes økonomiske hensyn bygger ifølge eksperter på et tvivlsomt grundlag.
Regeringen har fået udarbejdet en omfattende evaluering af det specialiserede socialområde. Men konklusion om kommunernes økonomiske hensyn bygger ifølge eksperter på et tvivlsomt grundlag.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim RosenkildeSimon Lessel

Udvalgte udsagn fra sagsbehandlere i en håndfuld kommuner har fået en afgørende betydning for et af de seneste års helt store stridsemner på handicapområdet:

Tager kommuner usaglige og dermed ulovlige økonomiske hensyn, når de udmåler hjælp til borgere med et handicap?

Det er der ikke umiddelbart tegn på, lyder en af hovedkonklusionerne i regeringens evaluering af det såkaldte specialiserede socialområde. En evaluering, som ifølge socialminister Astrid Krag (S) udgør en vigtig del af det faglige grundlag for regeringens nye udspil på området.

0:000:00