DI: Sådan skal kommunerne gøre fingerplanen til virkelighed

DEBAT: Erhvervsministeriet har fremlagt en revideret fingerplan for hovedstadsområdet. Hvis den skal gavne alle parter, kræver det samarbejde på tværs af kommunerne og de forskellige interesser, mener direktør Tine Roed.

Af Tine Roed
Direktør i Dansk Industri

Erhvervsministeriet fremlagde forleden en revideret fingerplan for hovedstadsområdet.

Det sker efter gode, faglige diskussioner om, hvor man placerer virksomheder og transporterhverv. Vi har diskuteret behovet for infrastruktur, og hvordan man bedst udnytter Avedøre Holme.

Fingerplanen, som nu er lagt frem, giver både plads til byrum, som er gode for borgerne at opholde sig i, og erhvervsområder, som gør det muligt for virksomhederne at udvikle sig.

Det er nu kommunernes opgave at gøre planen til virkelighed. Vi ser gerne, at de gør det i samarbejde med de øvrige kommuner og med virksomheder og organisationer, så vi får en sammenhængende planlægning i hovedstadsområdet.

Gode rammer for langsigtet udvikling
For fire år siden flyttede forvaltningen af planloven fra Miljøministeriet til Erhvervsministeriet. Det har givet et frisk pust til diskussionerne.

I sommeren 2017 vedtog et bredt flertal i Folketinget en nødvendig modernisering af planloven. Den udstikker rammerne, så vi på samme tid beskytter miljøet og skaber mulighed for social og økonomisk udvikling.

Nu står erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) også for den overordnede planlægning i Hovedstadsområdet – den såkaldte fingerplan. Og med den reviderede fingerplan er der sat nogle gode rammer for den langsigtede udvikling i Hovedstadsområdet.

Den rummer elementer fra regeringens forslag til en udviklingsplan for Hovedstadsområdet. Jeg kan nævne starten på Ring 5 og Lynetteholm med tilhørende infrastruktur.

Rammerne er på plads. Nu skal kommunerne i gang med at lave planer, som sikrer boliger, virksomheder og miljø til vores fælles bedste.

Hvis planerne skal blive til gavn for alle, kræver det samarbejde på tværs af kommunerne og de forskellige interesser, der er i spil.

Forrige artikel Debat: Eksterne rådgivere er en gevinst for kommunerne Debat: Eksterne rådgivere er en gevinst for kommunerne Næste artikel Venstre: Modsat Socialdemokratiet vil vi styrke den borgernære velfærd Venstre: Modsat Socialdemokratiet vil vi styrke den borgernære velfærd
Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

KØF: Formanden for Det Økonomiske Råd, professor Carl-Johan Dalgaard, forventer ikke, at en kommende velfærdslov vil gøre nogen større forskel for udviklingen af de offentlige udgifter. Men detaljerne kan få konsekvenser lokalt.