Energiselskab forklarer lav tilslutning til energiparker: ”Det er svært at gennemskue, hvad det er, staten hjælper med”

Det har været for uklart, hvad kommunerne og energiselskaberne ville få ud af de statsligt udpegede energiparker, konkluderer den energiudvikler, der stod bag flest projekter i regeringens udspil. Branchen sætter nu størst lid til den kommunale planlægning af vedvarende energi. Minister er fortsat fortrøstningsfuld.

Der er blot lokalpolitisk opbakning til ni ud af regeringens 32 bud på statsligt udpegede energiparker på land, viser en gennemgang. 
Der er blot lokalpolitisk opbakning til ni ud af regeringens 32 bud på statsligt udpegede energiparker på land, viser en gennemgang. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Hvis idéen om statsligt udpegede energiparker stadig skal blive en succes, er der brug for at genstarte samtalen om, hvad de er til for.

Sådan lyder konklusionen fra energivirksomheden Eurowind Energy, der har stået bag det største bidrag af projekter i regeringens udspil.

Det er lidt som at miste en julegave, som du ikke vidste, hvad der var indeni.

Joachim Steenstrup
Chef for public affairs og strategi, Eurowind Energy

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024