Ex-borgmester i Tønder blev vraget af Venstre, startede ny parti og skal nu være med til at skrive politisk danmarkshistorie

Det er mange paralleller mellem de seneste års op- og nedture i M-formand Lars Løkke Rasmussens politiske liv og gruppeformand Henrik Frandsens ditto. Men hvor Løkkes drama har været landspolitisk, er Frandsens foregået langt fra Christiansborg. Nu står de sammen om at prøve nye veje i dansk politik.

Tidligere Tønder-borgmester Henrik Frandsen har skiftet Venstre ud med Moderaterne, og er nu endt lige midt på den landspolitiske scene.
Tidligere Tønder-borgmester Henrik Frandsen har skiftet Venstre ud med Moderaterne, og er nu endt lige midt på den landspolitiske scene.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Han er blevet vraget af Venstre og startet et nyt parti, der opnåede valg med succes. Præcis lige som sin nye chef og Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen.

Men hvor Henrik Frandsen erfaringer stammer fra lokalpolitik i Tønder Kommune, har Lars Løkke Rasmussen i flere årtier spillet en nøglerolle i dansk politik.

Nu mødes deres veje på Christiansborg, hvor Henrik Frandsen som gruppeformand for Moderaterne står til at skulle spille en helt central rolle, når den uprøvede partigruppe møder den praktiske hverdag på Christiansborg.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00