Fagbevægelsen i fælles OK18-opråb: Drop indgreb i lærernes arbejdstid

OK18: Der skal lande en ny arbejdstidsaftale for lærerne, ellers bryder det med internationale konventioner. Sådan lyder det fra LO, FTF og Akademikerne i et fælles opråb. 

Der skal falde en aftale om lærernes arbejdstid, der afskaffer lovindgrebet fra 2013.

Ellers er det imod internationale konventioner.

Sådan lyder opråbet fra LO, FTF og Akademikerne i en fælles pressemeddelelse.

Den internationale arbejdsorganisation (ILO), der er FN's organ for arbejdsmarkedsspørgsmål, slog nemlig ifølge organisationer fast både i 2014 og 2016, at den danske regering bør respektere de faglige organisationer og deres ret til at blive hørt.

Hovedorganisationen FTF og Danmarks Lærerforening fik dengang medhold i en række klagepunkter angående lockouten af skolelærerne i foråret 2013.

"KL og regeringen må nu få lavet en forhandlet arbejdstidsaftale med lærerne, som retter op på lovindgrebet fra 2013 – ellers vil det være i strid med ILO-konventioner," siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF, i pressemeddelelsen.

Fælles brev til minister
LO, FTF og Akademikerne har på baggrund af kritikpunkterne fra ILO i fællesskab skrevet et brev til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og regeringen.

Her skriver de, at overenskomstforhandlinger bør gennemføres i respekt for ILO-konventionerne. Og at den danske stat bør få rettet op på de kritikpunkter ved lovindgrebet fra 2013, som ILO har påpeget.

”Vi vil derfor opfordre til, at der rettes op på dette, og forventer samtidigt, at overenskomstforhandlinger, både de igangværende og kommende, gennemføres i respekt for ILO-konventionerne,” skriver de tre formænd

Forhandlinger genoptaget efter tænkepause
Forhandlingerne om lærernes arbejdstid blev genoptaget i går, efter at lærernes formand, Anders Bondo Christensen, tirsdag aften sendte et brev til KL. Forhandlingerne havde været på 'tænkepause' siden 10. februar.  

Lærerne på det kommunale og statslige område er den eneste faggruppe på det danske arbejdsmarked, som ikke er omfattet af en forhandlet arbejdstidsaftale. De reguleres stadig af den lov, som blev indført i kølvandet på lockouten i 2013.

Det er første gang, LO blander sig i forhandlingerne om lærernes arbejdstid.

Forrige artikel Flertal i Folketinget afviser at afskaffe dobbeltløn til borgmestre Flertal i Folketinget afviser at afskaffe dobbeltløn til borgmestre Næste artikel Derfor er det svært at trække patienter ud af sygehusene Derfor er det svært at trække patienter ud af sygehusene
Udsatte i København er massivt ramt af corona

Udsatte i København er massivt ramt af corona

OPRÅB: På et enkelt opholdssted for socialt udsatte er der over weekenden konstateret 26 smittede. Socialborgmester opfordrer regeringen til at huske de udsatte, når der fordeles vacciner.