Farvel til bykongen af Vesthimmerland

INTERVIEW: Efter tredive år som politiker, borgmester og konservativt fyrtårn i Vesthimmerland, har Knud Kristensen valgt at trække sig. Hjertet er begyndt at brokke sig, efter hvad han selv mener, er en personlig hetz fra byrådskollegaer.

"En narresut," kalder Knud Kristensen de 24 statslige arbejdspladser, Vesthimmerland har modtaget i regeringens udflytningsplan. Landkommuner har mistet langt mere i forbindelse med kommunalreformen, mener den tidligere borgmester, der mandag smækkede med døren og sagde farvel til sit byråd gennem flere årtier.
"En narresut," kalder Knud Kristensen de 24 statslige arbejdspladser, Vesthimmerland har modtaget i regeringens udflytningsplan. Landkommuner har mistet langt mere i forbindelse med kommunalreformen, mener den tidligere borgmester, der mandag smækkede med døren og sagde farvel til sit byråd gennem flere årtier.Foto: /ritzau/Henning Bagger
Benjamin Holst

Jeg siger ikke, vi skal have landbetjenten tilbage, men det kendskab, som eksempelvis politiet havde, når de sad på deres kontor og sagde ‘hov, der kommer Frank på sin knallert, han kører vist lidt for hurtigt’, det er fuldstændig væk nu.

Knud Kristensen
Tidl. borgmester i Vesthimmerland
Fakta
Om Knud Kristensen
  • Alder: 64 år
  • Uddannet murer
  • Borgmester i Vesthimmerlands Kommune fra 2010 til 2017
  • I Folketinget for Det Konservative Folkeparti (Himmerlandskredsen) fra 2007 til 2009, var blandt andet formand for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg
  • Borgmester i Aars Kommune fra 2002 til 2006 
  • Har været politisk aktiv i 30 år
  • Har drevet egen murer- og entreprenørvirksomhed siden 1975.

Hvordan har du oplevet den ret voldsomme afslutning på din lange karriere i politik?

"De seneste halvandet år har det jo handlet mere om Knud Kristensen, end om hvilken politik der bliver ført i Vesthimmerlands Kommune. Og det har hovedsageligt været økonomiudvalget, der har haft fokus på min person. Her forleden troede jeg, at jeg havde fået influenza. Men da jeg besøgte lægen for at få penicillin, viste det sig, at det var hjertet, den var gal med. Så nu skal jeg indlægges og have noget medicin mod hjerteproblemerne. Det er jeg nødt til at tage konsekvensen af."

Ved forrige valg fik du over 5.000 personlige stemmer. Ved kommunalvalget i 2017 var 2.000 personlige stemmer faldet fra. Hvad tror du, det skyldes?

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00