Analyse af 
Simon Lessel
Kim Rosenkilde

Fire grafer viser, hvorfor diskussionerne om stigende socialudgifter blusser op igen allerede til foråret

Udgifterne til det specialiserede socialområde tager endnu et milliardhop i 2023, viser tal fra KL. Der er allerede taget hul på en bedre styring af økonomien med flere kommunale botilbudspladser, men de sværeste og mest kontroversielle diskussioner venter forude. 

Diskussionerne om de stigende udgifter bliver med al sandsynlighed endnu en gang et stor dagsorden i det kommende forår i dansk politik. Forude venter nye anbefalinger fra Tranæs-udvalget samt økonomiforhandlingerne.
Diskussionerne om de stigende udgifter bliver med al sandsynlighed endnu en gang et stor dagsorden i det kommende forår i dansk politik. Forude venter nye anbefalinger fra Tranæs-udvalget samt økonomiforhandlingerne.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Simon LesselKim Rosenkilde

Kommunernes udgifter til det specialiserede socialområde står til at stige med omkring to milliarder kroner i 2023. 

Det viser en prognose fra KL på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Opgørelsen bygger på data fra årets tredje kvartal, hvor udgifterne allerede var 1,3 milliarder kroner højere end sidste år.  

Samlet set forventes kommunernes udgifter til området dermed at runde 60 milliarder kroner i 2023, hvilket vil være en stigning på fem milliarder kroner siden 2020.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00