Jesper Nygård om ideen bag de kommunale klimaplaner: Viden er vigtigere end penge

I mere end 10 år har Danmarks største filantropiske forening, Realdania, været optaget af klima og bæredygtighed i det byggede miljø. Gennem støtten til det globale storby-netværk C40 og som fødselshjælper for de danske kommuners klimaplaner i DK2020 samarbejdet. Med direktør Jesper Nygård ved roret rejser succesfortællingen om de kommunale klimaplaner nu hele verden rundt. Eneste problem er, at finansieringen halter og ingen kan se resultatet endnu. 

Foto: Ricky John Malloy/Realdania
Mikala Satiya Rørbech

”En plan er jo aldrig bedre end det papir, den er skrevet på, og der er jo altid en risiko for at den havner nede i kælderen.” Det er først langt inde i interviewet, at Jesper Nygård forholder sig til sårbarheden i Realdanias 10 år lange indsats for at bistå kommunerne med at sætte klimamål og lave planer for, hvordan de når derhen.

Først er der jordbærkager og kaffe på kanden i mødelokalet hos direktøren for Realdania, som er Danmarks største filantropiske forening.

Aftalen er, at han skal fortælle om DK2020 – de kommunale klimaplaner, som med en enkelt undtagelse, har fået alle danske kommuner til at sætte ambitiøse klimamål og lave planer for, hvordan de når dem. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00