Handicapmillioner betaler for julehjælp til trængte børnefamilier

40 ud af de i alt 50 millioner kroner, som regeringen vil uddele som økonomisk julehjælp til udsatte familier, kommer fra puljer tiltænkt forbedringer på handicapområdet. En horribel beslutning, mener EL.

Regeringen og social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil finansiere julehjælpen til udsatte familier ved bl.a. at tage uforbrugte midler fra en pulje, der skulle bruges til at følge op på evalueringen af det specialiserede socialområde.
Regeringen og social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil finansiere julehjælpen til udsatte familier ved bl.a. at tage uforbrugte midler fra en pulje, der skulle bruges til at følge op på evalueringen af det specialiserede socialområde.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Der blev i den seneste regeringsperiode sat millioner af til forbedringer af hjælpeordninger og arbejdet med at indføre en specialeplan på handicapområdet.

Men pengene kommer ikke til at blive brugt til det formål i år alligevel. I stedet skal de bruges på at hjælpe udsatte børnefamilier i juletiden.

Samlet set tages 40,1 ud af de i alt 50 millioner kroner, regeringen vil bruge på julehjælp til økonomisk trængte familier, nemlig fra puljer på handicapområdet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00