Da Peter Plys-fløjen tabte i Venstre, stiftede Tønders borgmester sit eget parti

INTERVIEW: Næste år er der kommunalvalg, og i Tønder er en giftig valgkamp allerede begyndt. Men en borgmester skal kunne glemme og tilgive, siger borgmester Henrik Frandsen.

På en mark uden for Agerskov tabte Tønder-borgmesteren Henrik Frandsen
grebet om magten i Venstre.
På en mark uden for Agerskov tabte Tønder-borgmesteren Henrik Frandsen grebet om magten i Venstre.Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix
Jarl Viktor Schultz

Det er jo ikke af kærlighed, man går ind i politik.

Henrik Frandsen
Borgmester i Tønder Kommune, Tønder Listen
Fakta

Politisk julekalender med årets hovedpersoner  

2020 har været et heftigt år i dansk politik. I Altingets julekalender taler vi hver dag frem mod jul med en politiker, embedsmand eller anden aktør, som har haft et særligt begivenhedsrigt år.

Vi spørger dem om alt fra juletraditioner, tro og det forgangne år til politiske forbilleder, svære beslutninger og håb for det nye år.

Mød blandt andre nuværende og tidligere ministre, nyudsprungne borgmesterkandidater og nogle af dem, der har gjort sig bemærket i Metoo eller ved årets mange pressemøder.

I dag kan du møde Henrik Frandsen, som er borgmester i Tønder Kommune. I sommer tabte han valget om at blive Venstres borgmesterkandidat til kommunalvalg i november næste år. Han brød efterfølgende ud af partiet og stiftede sit eget, Tønder Listen.

Henrik Frandsen er født 8. februar 1961 i Varde.

I 1985 blev han uddannet landbruger.

Siden 2016 har han været borgmester i Tønder Kommune. Han overtog posten fra den siddende borgmester, Laurids Rudebeck (V), som døde før periodens udløb.

Henrik Frandsen har drevet et landbrug med 300 søer og har været viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Hvordan skal du fejre jul i år?
Hjemme på gården, hvor min familie har boet de sidste 35 år. Vi bliver tretten til bords inklusive en baby på to måneder.

Det bliver en traditionel landjul med and og flæskesteg og waldorfsalat. Og så skal vi i kirke - hvis vi kan få en plads.

3. juledag skal min datter giftes, og det holder vi også på gården. Så der bliver nok at se til hen over julen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00