Hjort i krydsild om kommunalt omprioriteringsbidrag i en time

OMPRIORITERING: Finansministeren blev holdt i den varme stol i en time onsdag under spørgetiden, hvor skiftende oppositionspolitikere ville vide, hvilken betydning omprioriteringsbidraget har for den kommunale service. Se et sammendrag her.

Toke Gade Crone KristiansenMads Gluud Jørgensen

”Alle skal bidrage, vi skal kunne dirigere pengene derhen, hvor behovet er størst, og vi må ikke se den offentlige sektor som støbt i beton.”

Det var svarene fra finansministeren da Enhedslisten og Socialdemokraterne afløste hinanden i spørgerækken under spørgetiden til ministrene onsdag 2. marts. 

Oppositionspolitikerne var utilfredse med, at finansministeren efter deres mening undveg at forholde sig til, hvorvidt det ville betyde forringelser i den borgernære velfærd, og hvorvidt omprioriteringsbidraget er en udligningsreform i nye klæder.

Finansministeren henholdt sig dog til, at der også var offentlige besparelser under den tidligere, socialdemokratiske regering, og tilkendegav, at det var ministerens opfattelse, at det var muligt for kommunerne at effektivisere for en procent årligt i kommunalt regi.

Spørgerne lagde ikke skjul på, at fokus på det kommunale omprioriteringsbidrag blandt andet kommer op til KL-topmødet 2016, som afholdes i næste weekend 10.-11. marts 2016.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00