Hovedstaden og Sjælland slår kræfterne sammen i Bruxelles

OPRUSTNING: For at kunne få mest ud af ressourcerne i Bruxelles slår Region Sjælland og Region Hovedstaden sig sammen i et nyt fælles foretagende med formålet om at hente flere penge fra EU hjem til regionerne.

Med et fælles EU-kontor vil Region Sjælland og Region Hovedstaden styrke indsatsen i Bruxelles.
Med et fælles EU-kontor vil Region Sjælland og Region Hovedstaden styrke indsatsen i Bruxelles.Foto: /ritzau/Janus Engel
Amalie Bjerre Christensen

Der er ikke tale om besparelse. Der er tale om styrket kontor ved, at vi lægger vores ressourcer sammen.

Birgitte Wederking
Direktør i Copenhagen EU Office
Fakta
Greater Copenhagen er et erhvervspolitisk partnerskab, der arbejder for at fremme vækst i Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Skåne. Formålet er blandt andet at promovere området med henblik på at skabe flere job og tiltrække flere virksomheder og investorer, i takt med at den internationale konkurrence er forstærket.

Kilde: greatercph.dk

BRUXELLES: Hvis alt går som planlagt, vil der fra 1. januar 2019 være ét dansk regionskontor mindre i Bruxelles.

Det sker, når ZealandDenmark og Copenhagen EU Office slår pjalterne sammen i et nyt kontor med navnet ”Greater Copenhagen EU Office”.

”Vi indleder nu en proces, hvor vi går hen mod fusion af de to kontorer per 1. januar 2019. Der er selvfølgelig nogle ting, vi skal blive enige om, før vi er et stort kontor, og det er det arbejde, som vi nu påbegynder,” siger Birgitte Wederking, direktør for Copenhagen EU Office og kommende leder af det nye og fælles Bruxelles-kontor.

Dokumentation
  • Copenhagen EU Office er Region Hovedstaden og de 29 kommuner i regionen samt København Universitet (KU), Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Copenhagen Business School’s (CBS) EU-kontor i Bruxelles. Kontoret drives som en forening med en bestyrelse, der består af repræsentanter fra en række kommuner i hovedstadsområdet samt Region Hovedstaden, DTU, KU og CBS.
  • ZealandDenmark er et samarbejde mellem de 17 sjællandske kommuner, Region Sjælland og Vækstforum Sjælland. ZealandDenmark ejes af en styregruppe, der består af tre repræsentanter fra regionens 17 kommuner, to repræsentanter fra Region Sjælland og en repræsentant fra Vækstforum Sjælland.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00