Hundredvis af millioner til flere pædagoger kan gå til administration

KOMPENSATION: 443 millioner fra puljen til minimumsnormeringer kan blive brugt til at dække administrative udgifter, it og kurser. Det møder kritik fra SF og EL. Ekspert kalder det "et fair bud" på at dække de udgifter, der er forbundet med ansættelsen af mere personale.

Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det er ikke alle pengene, der er afsat til minimumsnormeringer, der vil blive brugt til at ansætte mere pædagogisk personale. 

At man skal lave lønregnskab for 17 eller 22 mere kan altså ikke koste mange basører.

Jakob Sølvhøj
Børneordfører, Enhedslisten

15 procent af de 2,9 milliarder, som regeringen og støttepartierne er enige om afsætte til ansættelsen af mere pædagogisk personale frem mod indfasningen af lovkravet i 2024, kan nemlig ende med at gå til administrative udgifter, såsom kurser og it-udgifter.

Fakta
Det må overheadsatsen bruges på
De 15 procent, som kommunerne må bruge til afledte udgifter forbundet med ansættelsen af mere pædagogisk personale, kan blandt andet bruges til at dække udgifter til kompentenceudvikling af medarbejderne, it mv.

Den ekstra kompensation kan også bruges til at dække udgifterne til det revisorpåtegnede regnskab, kommunerne også skal udarbejde. Regnskabet skal ifølge aftalen dokumentere, at pengene fra puljen til minimumsnormeringer også går til formålet.

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet.

Det viser et svar fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til Folketingets finansudvalg. Her skriver ministeren, at det lige nu er forudsætningen for aftalen, at 15 procent af de afsatte millioner kan gå til såkaldt overhead.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00