Kristian Jensen: Vi vil gerne dække kommunernes udgiftspres

ØKONOMIAFTALE: En højere serviceramme er ifølge finansministeren helt i tråd med regeringens politik. Pres på lokale udgifter kræver et løft af velfærden. For lidt og for sent, lyder det fra EL, som stemte nej til aftale i KL's bestyrelse.

Det er regeringens politik at kompensere kommunernes udgiftspres fra blandt andet et stigende antal ældre, siger finansminister Kristian Jensen (V).
Det er regeringens politik at kompensere kommunernes udgiftspres fra blandt andet et stigende antal ældre, siger finansminister Kristian Jensen (V).Foto: Nils Meilvang/ Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Umiddelbart synes kommunerne at have hevet de fleste stik hjem under forhandlingerne med regeringen om næste års kommuneøkonomi.

Der kom en statsligt finansieret overgangsordning, som skal kompensere spring i udligningen, finansieringstilskuddet blev fastholdt uændret, ingen anlægssanktion, flere penge til byggeri, ingen måltal for udbud, og sidst men absolut ikke mindst blev det til et løft af servicerammen.

Alligevel holder finansminister Kristian Jensen (V) fast på, at den nye økonomiaftale ligger helt i tråd med regeringens prioriteringer.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00