LA truer regeringens integrationsaftale

UENIGHED: LA truer med at trække støtten til lovforslag, der følger op på to- og trepartsforhandlinger mellem regeringen og KL. Højskoler var stridspunktet til tirsdagens andenbehandling af forslaget.

Mads Gluud Jørgensen

Der var ikke flertal til tirsdagens anden behandling af et lovforslag, der skal gennemføre de initiativer, som regeringen har aftalt med KL og initiativer aftalt igennem trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter.

Flertallet udeblev grundet en lille del af lovforslaget, der indebærer højskoler. LA er nemlig utilfredse med, at man ikke kan tilbringe fuld tid på et højskoleophold.

“Vi kan ikke acceptere, at at erhvervspraktik på fem timer eller undervisning på erhvervsskoler eller AMU-skoler under alle omstændigheder skal være obligatorisk,” sagde Simon Emil Ammitzbøll (LA) og tilføjede:

“Det skal være muligt for højskolen at sige, at der, hvor man ikke tilbyder en af de førnævnte ting, kan højskolen i en aftale med den pågældende kommune fortælle, hvordan man ruster den enkelte til arbejdsmarkedet.”

Regeringen svarede ikke på Simon Emil Ammitzbølls krav til behandlingen. Spørgsmålet er nu, om der kan opnås enighed under udvalgsbehandlingen i Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00