Lolland betalte en million for udokumenteret udflytningslobbyisme

PÅVIRKNING:Flere kommuner har indgået bonusaftaler med lobbyvirksomheder uden at bede om dokumentation for arbejdet. Lobbyisterne har næppe den store indflydelse på udflytningsplanen, mener kommunalordfører for Venstre, Carl Holst (V).

10.000 per statslig arbejdsplads til Nakskov, 8.000 per statslig arbejdsplads til Maribo. Sådan lyder en bonusaftale, som Lolland har indgået med lobbyvirksomheden Grace Public Affairs A/S i kommunens forsøg på at sikre sig statslige arbejdspladser.

"De henvendte sig i forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser, og vi blev enige om en bonusaftale: Falder der noget ned i vores turban, så får de en bonus for det. Og ellers så et lavt honorar for løbende interessevaretagelse. De har hjulpet os med, hvilke knapper vi skal trykke på, og hvem vi skal tale med på Christiansborg. Der har de noget viden, som vi eksempelvis kunne give til Henrik Høegh. Når Sophie Løhde ringer, så skal du sige sådan og sådan,” fortæller Birgitte Rønnow, udviklingschef i Lolland Kommune.

Den tidligere fødevareminister Henrik Høegh (V) er i dag viceborgmester i kommunen.

Login