Miljøvismænd vil bygge fremtidens kystsikring på kommunale cost-benefit-analyser og borgerbetaling

Det Miljøøkonomiske Råd med økonomiprofessor Lars Gårn Hansen i spidsen præsenterede tirsdag nye anbefalinger om blandt andet fremtidens klimasikring langs de danske kyster.<br>
Det Miljøøkonomiske Råd med økonomiprofessor Lars Gårn Hansen i spidsen præsenterede tirsdag nye anbefalinger om blandt andet fremtidens klimasikring langs de danske kyster.
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der skal ligge systematiske samfundsøkonomiske analyser bag, når kommunerne fremover skal tage stilling til og fordele regningen for beskyttelse mod oversvømmelser langs de tusindvis af kilometer kyst i Danmark.

Det er en af de centrale anbefalinger fra Det Miljøøkonomiske Råd, der i en ny rapport ser nærmere på rammerne for den danske kystbeskyttelse med udsigt til stigende vandstande og hyppigere oversvømmelser.

“Klimaforandringerne vil føre til hyppigere og alvorligere skader fra stormflod. Hvis man som tankeeksperiment forestiller sig, at klimaet i dag er som om 100 år, vil det femdoble skaderne fra stormflod,” siger Lars Gårn Hansen, der er formand for Det Miljøøkonomiske Råd.

0:000:00