Minister igangsætter undersøgelse af trusler mod lokalpolitikere

KOMMUNAL: Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll igangsætter en grundig undersøgelse af trusler og chikane mod lokalpolitikere. Det sker efter Altingets historier om problemet.

Foto: /ritzau/Rune Aarestrup Pedersen
Kristoffer Kvalvik

Der skal laves en undersøgelse af omfanget og graden af trusler og chikane rettet mod lokalpolitikere.

Det fortæller økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) efter et møde med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

”Vi har besluttet, at der skal laves en grundig undersøgelse af det her i Økonomi- og Indenrigsministeriet,” siger Ammitzbøll til Altinget.

Ud over den nye undersøgelse vil Simon Emil Ammitzbøll holde kontakt til landets kommuner og regioner.

”Jeg holder møder med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner for at se, om de har yderligere bidrag til, hvad der skal gøres på den korte bane. Men også hvad vi skal vente med til efter undersøgelsen,” siger han.

Muligt at se på straf
Simon Emil indkaldte samtlige partier i Folketinget til møde, efter Altinget i september kunne fortælle, at fire ud af ti lokalpolitikere har oplevet trusler eller chikane.

Det er det møde, der nu har resulteret i, at ministeriet selv foretager en undersøgelse.

”Forhåbentlig får vi nogle flere nuancer med i graderne af, hvad folk udsættes for, og hvad de opfatter som trusler og andet. Man kan spørge lidt dybere ind til dem i forhold til de nuværende undersøgelser,” siger Simon Emil Ammitzbøll, der ikke er afvisende over for muligheden for at straffe hårdere:

”Jeg afviser stadig ikke, at det kan være nødvendigt at se på hårde ting som straf. Men vi skal også se på procedurer, og hvordan der bliver fulgt op på de her ting. Og endelig på den lidt blødere del, der handler om, hvordan vi hjælper og støtter op, når folk udsættes for det her.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Radiovært, 24syv, fhv. MF, fhv. økonomi- og indenrigsminister (LA)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2003)

0:000:00