Notat: Sådan spændte KL ben for Claus Hjorts undersøgelse af digital post

AFVISNING: Vi er i mål, og desuden kan Rigsrevisionen ikke forpligte kommuner på noget. Det er ifølge Finansministeriet KL’s argumenter for at afvise en yderligere undersøgelse af gevinster på digital post.

Tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ville have undersøgt, om besparelserne ved at overgå til obligatorisk offentlig post i det offentlige nogensinde er blevet realiseret. Men KL modsatte sig.
Tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ville have undersøgt, om besparelserne ved at overgå til obligatorisk offentlig post i det offentlige nogensinde er blevet realiseret. Men KL modsatte sig.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kim Rosenkilde

Det er måske ikke vores opgave, men derfor er det fornuftigt at gøre det alligevel.

Sådan lød budskabet fra tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), da han i 2016 forholdt sig til kritik fra Rigsrevisionen om indførelsen af obligatorisk digital post i det offentlige.

Revisionen såede i en beretning fra januar 2016 tvivl om, hvorvidt en bebudet milliardbesparelse på indførelsen af digital post nogensinde er blevet realiseret.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00