Ny analyse afdækker stort dansk kulturengagement: Nu skal politikerne tale det op

ANALYSE: Danskerne er storforbrugere af kulturtilbud og tillægger kulturen stor værdi, konkluderer ny analyse. Kulturminister Mette Bock (LA) håber, at det kan få politikerne til at tale området op fremover.

Foto: Per Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Vi skal have endnu mere forskning og flere undersøgelser, der kan belyse, hvorfor kultur er vigtigt for vores samfund. Det er også forudsætningen for, at befolkningen opfatter kultur som et vigtigt politisk emne

Mogens Jensen
Kulturordfører, Socialdemokratiet

Næsten fire ud af fem danskere har inden for den seneste måned gjort brug af mellem to og fem kulturoplevelser i hjemmet, og 69 procent mener, at kulturen binder Danmark sammen som nation.

Det er blandt konklusionerne i en ny kulturanalyse, som Tænketanken Mandag Morgen har foretaget for Altingets kulturpolitiske netværk, og som onsdag formiddag blev præsenteret på Hofteateret på Christiansborg.

Blandt tilhørerne var kulturminister Mette Bock (LA), der var glad for at se resultaterne af undersøgelsen:

Dokumentation

Tal fra analysen

55 procent af danskerne finder det "nødvendigt, at det offentlige er med til at finansiere en stor del af kunst- og kulturlivet". 33 procent mener omvendt, at det "som udgangspunkt skal klare sig selv økonomisk".

Biblioteker og museer scorer højest på spørgsmålet om, hvilke kulturtilbud der skal have offentlige tilskud. Kunstgallerier, film/biografer og spillesteder scorer lavest.

Analysen er udarbejdet af Tænketanken Mandag Morgen på vegne af Altingets kulturpolitiske netværk.

Undersøgelsen er gennemført som et webbaseret survey, hvor der er indsamlet 2.000 besvarelser fra et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Læs hele analysen her.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00