Ny rundspørge: Hver anden kommunaldirektør vil dele rådgivning af opposition med borgmester

Halvdelen af landets kommunaldirektører er parate til at rådgive byrådets oppositionsleder i fortrolighed, resten vil inddrage borgmesteren. Det viser ny stor rundspørge, hvor kommunaldirektører også peger på, at kritik fra kommunalbestyrelsen er sjælden.

Kronprins Frederiks Center for Offentlige Ledelse, ved Aarhus Universitet har sammen med KL gennemført en rundspørge blandt landets kommunaldirektører. Resultaterne præsenteres mandag i anledning af Ledelsesugen i uge 44.
Kronprins Frederiks Center for Offentlige Ledelse, ved Aarhus Universitet har sammen med KL gennemført en rundspørge blandt landets kommunaldirektører. Resultaterne præsenteres mandag i anledning af Ledelsesugen i uge 44.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Samfundskriser, drift, borgerinddragelse, mediepres, og stadig mere komplekse opgaver har krævet en større del af landets kommunaldirektørers opmærksomhed de seneste år.

Til gengæld møder de kun sjældent kritik for deres rådgivning fra de lokale politikere, som i øvrigt har stor tillid til forvaltningens arbejde.

Det er i hvert fald kommunaldirektørernes egen oplevelse af deres arbejde, som det fremstår i en rundspørge som Kronprins Frederiks Center for Offentlige Ledelse, ved Aarhus Universitet, har gennemført i samarbejde med KL.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00