Nye sparekrav får borgmester til at kræve fair sammenligning af kommunernes vilkår

Folketinget og regering bør sikres bedre indsigt i den faktiske velfærd i de enkelte kommuner, når de støber kuglerne til økonomiske reformer. Det mener Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen (S), der frygter slagside af nye administrationsbesparelser.

Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), mener ikke, at der bliver lavet tilstrækkeligt solide benchmark af kommunernes serviceniveau på de store velfærdsområder til, at man fra central hånd kan danne sig et meningsfuldt billede af de faktiske forhold i landets 98 kommuner.<br>
Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), mener ikke, at der bliver lavet tilstrækkeligt solide benchmark af kommunernes serviceniveau på de store velfærdsområder til, at man fra central hånd kan danne sig et meningsfuldt billede af de faktiske forhold i landets 98 kommuner.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det nytter ikke noget at anskue kommunerne under ét, når man skal forholde sig til konsekvenserne af ændringer i kommunernes økonomiske vilkår.

Uden forståelse for det reelle niveau af den service de enkelte kommuner kan levere til deres borgere, så har hverken en regerings ministre eller Folketingets politikere mulighed for at gennemskue, hvordan deres idéer påvirker virkeligheden forskellige steder i landet.

Det er i hvert fald, det indtryk Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen (S) sidder med, når han følger den landspolitiske debat og beslutningsproces.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00