Odense Kommune forbereder salg af Fjernvarme Fyn trods snævert flertal

SALG: Snævert flertal i Odense Byråd vil sælge Fjernvarme Fyn som led i borgmester Peter Rahbæk Juels (S) store investeringsplan. Det møder kritik fra byrådsmedlemmer både til højre og venstre for borgmesteren.

Peter Rahbæk Juel (S) har været borgmester i Odense Kommune siden januar 2017.
Peter Rahbæk Juel (S) har været borgmester i Odense Kommune siden januar 2017.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas
Fakta
Aktieselskabet Fjernvarme Fyn A/S blev stiftet med virkning fra januar 2007, og består af alle fjernvarmeaktiviteter fra de tidligere Odense og Otterup Kommunale Fjernvarmeforsyningsvirksomheder. Det er i dag Danmarks tredjestørste fjernvarmeselskab, og dækker omkring 97 procent af varmebehovet i Odense. Fjernvarme Fyn købte i januar 2015 Fynsværket af svenske Vattenfall for 1,1 milliarder kroner.

Andelsselskabet Energi Fyn er ejet af 205.000 andelshavere, som er bosiddende indenfor Energi Fyns forsyningsområde. Energiselskabet blev stiftet i 1964.

Socialdemokratiet, Radikale og SF i Odense Kommune har med borgmester Peter Rahbæk Juel i spidsen besluttet at sælge Fjernvarme Fyn til Energi Fyn for 900 millioner kroner.

Det sker som led i de tre partiers store investeringsplan på 1,8 millarder kroner, som skal finansiere renoveringer af skoler, institutioner og plejecentre i Odense.

Utilfredshed fra borgere og byrådsmedlemmer
Men salget af Danmarks tredjestørste fjernvarmeselskab møder kritik fra Enhedslisten, Konservative og Venstre i byrådet, der alle har forladt forhandlingerne.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00