Økonomer: “Nyt” og “iøjnefaldende” tiltag bør åbne for større investeringslyst i velfærd

Finansministeriet øger det finanspolitiske råderum, efter ny analyse har vist, at flere ansatte til skattekontrol betaler sig økonomisk. Men potentialet rækker videre, mener Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Dansk Metal.

Flere pædagoger i daginstitutioner er et af de eksempler, der nævnes, når der tales om dynamiske effekter af offentligt forbrug, fordi det kan gøre det mere sandsynligt, at forældrene går på arbejde frem for at passe børnene hjemme.
Flere pædagoger i daginstitutioner er et af de eksempler, der nævnes, når der tales om dynamiske effekter af offentligt forbrug, fordi det kan gøre det mere sandsynligt, at forældrene går på arbejde frem for at passe børnene hjemme.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

“Det er iøjnefaldende”.

Cheføkonom i Dansk Metal, Erik Bjørsted, finder det særdeles interessant, at Finansministeriet nu øger det finanspolitiske råderum med 600 millioner kroner fra 2024 og frem som konsekvens af en ny analyse fra Skatteministeriet.

Analysen viser, at det er en god forretning for samfundet, at der frem mod 2024 bliver ansat 1.000 nye medarbejdere til at inddrive og kontrollere danskernes skatteregninger.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00