Om  
Per Clausen

Per Clausen afskåret fra at blive rådmand

Enhedslistens spidskandidat ved byrådsvalget i Aalborg, Per Clausen, er på forhånd udelukket fra at opnå en post som borgmester eller rådmand og dermed en plads i magistraten, uanset hvor mange der stemmer på ham ved valget.
Christian Juhl Mølgaard
Det er Enhedslistens interne rotationsprincip, der gør, at Per Clausen (58) på forhånd er afskåret fra at få en plads i magistraten i Aalborg. Det skriver Nordjyske. "Vi vil selvfølgelig gerne have en rådmandspost, for den giver indflydelse. Men vi ved også, at andre frygtelig gerne vil have disse lønnede fuldtidshverv, så afhængigt af mandatfordelingen kan vi sælge os dyrt og opnå andre vigtige poster," siger Per Clausen til Nordjyske. Hvis Enhedslisten, som i dag ikke er repræsenteret i byrådet i Aalborg, får valgt flere end Per Clausen, vil en eventuel rådmandspost tilfalde en anden af partiets kandidater - eksempelvis nr. to, Lasse Puertas Navarro Olsen (32). Per Clausen har siddet i Folketinget siden 2005 og vil træde ud af tinget i utide, hvis han vælges til byrådet.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Clausen

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (EL), byrådsmedlem i Aalborg, medlem af KLs bestyrelse, bestyrelsesmedlem i AkademikerPension
cand.phil. i samfundsfag (Aalborg Uni. 1988)

0:000:00