Per Okkels om oplæg til ny ældrelov: Det her er en total omkalfatring af, hvordan rigtig mange medarbejdere arbejder

En ældrepleje baseret på mindre tværfaglige teams kræver en radikal ændring i måden der tildeles hjælp til de ældre. Til gengæld kan det spare dokumentation, frigøre medarbejdere og sikre større arbejdsglæde, vurderer ex-departementschef Per Okkels i rapport om ny ældrelov.

En ny ældrelov kan ifølge flere ekspertgrupper skabe større sammenhæng i en ældrepleje, der er splittet mellem sundhedsvæsnet og den mere traditionelle kommunale pleje.
En ny ældrelov kan ifølge flere ekspertgrupper skabe større sammenhæng i en ældrepleje, der er splittet mellem sundhedsvæsnet og den mere traditionelle kommunale pleje.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Vejen til en ny og bedre ældrepleje kræver, at politikerne på Christiansborg tager nogle fundamentale opgør med den måde, man i dag har organiseret sig.

Selv om der ikke ligefrem står ’revolution’ med flammeskrift på forsiden af en ny rapport om en kommende ældrelov, så indeholder den ikke desto mindre anbefalinger, der snerper derhenad.

Rapporten er skrevet af tidligere departementschef i Sundhedsministeriet Per Okkels på bestilling af social- og ældreminister Astrid Krag.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00