Private dagtilbud om ny aftale: ”Vi er meget bekymrede for, at det ikke vil være muligt at oprette nye, lokale daginstitutioner”

Daginstitutionernes Lands-Organisation frygter, at ny delaftale om profitforbud gør det svært at oprette nye private børnehaver og vuggestuer i fremtiden. Enhedslisten og SF deler ikke bekymringen. Men sidstnævnte parti åbner for at se på loven igen, hvis det skulle vise sig at blive et problem at oprette nye institutioner, når loven træder i kraft.

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Den nye aftale om profitforbud i private daginstitutioner lukker reelt set muligheden for at etablere nye private børnehaver og vuggestuer.

Sådan lyder kritikken fra Daginstitutionernes Lands-Organisation af den nye delaftale, der sætter rammerne for, hvordan profitforbuddet skal føres ud i livet.

Det bliver fremover simpelthen ikke muligt for de personer, der vil starte en privat daginstitution, at låne de fornødne penge, fordi der med aftalen ikke længere bliver muligt at trække overskud ud, lyder forklaringen fra de private dagtilbuds interesseorganisation.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00