Professor om ny regelsanering: Der er ikke noget hokuspokus. Det er regulær forenkling

KL og regeringens 56 tiltag til besparelser på kommunernes administration rammer ifølge professor i økonomistyring præcist i forhold til sit mål. Men nu bliver det kun sværere at fortsætte i samme spor.

Ifølge professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh er KL og regeringen blevet enige om en række tiltag, som kan føre til reelle forenklinger og besparelser i kommunernes administration.<br>
Ifølge professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh er KL og regeringen blevet enige om en række tiltag, som kan føre til reelle forenklinger og besparelser i kommunernes administration.
Foto: Aalborg Universitet
Kim Rosenkilde

Realistisk og med potentiel stor effekt.

Det er den overordnede dom fra professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet, når han læser ned over regeringens og KL’s 56 tiltag til at skære overflødigt administration væk i landets kommuner.

”Det her er hvad jeg vil kalde regulære regelforenklingsforslag. Der er ikke meget hokuspokus ved det,” siger Per Nikolaj Bukh.
Blandt de 56 forslag finder man initiver lige fra at afskaffe uddannelsesparathedvurderingerne i folkeskolen til at skabe mere forenklede takster for friplejeboliger.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00