Professor: Pengene bliver i kommunekasserne

KASSEBEHOLDNINGER: Radikale mener, at budgetlovens flerårige udgiftslofter vil få kommunerne til at bruge flere af pengene fra de voksende kommunekasser. Det giver ikke mening, siger professor.
Foto: Colourbox
Lasse Lange

At budgetloven skulle få kommunerne til at bruge af kassebeholdningerne, giver ikke mening. Hvis man vil skal nedbringe kommunernes likviditet, skal man give dem lov til at overskride rammen i en periode. Sådan er logikken i systemet.

Bent Greve
Professor, Roskilde Universitet
Budgetlovens udgiftlofter vil ikke få kommunerne til at bruge af deres rekordmange penge, som Radikale ellers har foreslået.

Det siger økonom og professor i offentlig forvaltning på Roskilde Universitet, Bent Greve.

"At budgetloven skulle få kommunerne til at bruge af kassebeholdningerne, giver ikke mening. Hvis man vil skal nedbringe kommunernes likviditet, skal man give dem lov til at overskride rammen i en periode. Sådan er logikken i systemet. Når kommunerne bliver straffet for overskridelser af udgiftslofter, holder de selvfølgelig noget afstand til dem," siger Bent Greve til Altinget.dk.

Radikales finansordfører Sofie Carsten Nielsen sagde ellers i sidste uge, at budgetloven kunne få kommunerne til at bruge af deres kassebeholdning, der er vokset meget de senere år.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00