Regeringen går mod hårde psykiatri-forhandlinger

ANALYSE: En svær balancegang venter regeringen, når den skal hente pengene til sin psykiatri-handlingsplan fra satspuljen: Regeringen vil ikke binde regionerne for meget og skal samtidig nå et kompromis, der kan rumme satspulje-partiernes egne mærkesager.
Ole Nikolaj Møbjerg ToftKasper Frandsen

Regeringen har derfor et stærkt kort mod modvillige forligspartier. Hvis de ikke vil indgå et kompromis, kan regeringen true med at hænge dem ud som ansvarlige for, at der ikke kan sikres et forlig og dermed penge til en udsultet psykiatri. Og det ønsker ingen.

...
Fra analysen

Når regeringen efter planen onsdag den 21. maj slår dørene op til forhandlingerne om finansieringen af regeringens psykiatri-handlingsplan, så får sundhedsminister Nick Hækkerup brug for alle sine talenter ud i forhandlingens kunst.

Pengene, der forhandles om, er nemlig fra årets særligt store satspulje. Den består af et engangsbeløb på 1,6 milliarder kroner, som regeringen allerede har udset til psykiatrien, samt 300 millioner kroner nye varige midler, der ikke er øremærket endnu.

Problemet for regeringen er, at satspuljemidlerne kun kan udmøntes, hvis alle partierne bag satspuljen er enige. Og satspujlekredsen tæller alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00